Galerie

Sculpturen van Suzanne van Doremalen autonome keramiek

uit 1997 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Sterhoorn

Sterhoorn

2023

Mandaladromenvanger

half

half

2021

halve mandala

Septtekster

Septtekster

2021

Septtekster  

Spiral

Spiral

2021

Spiral, gekristalizeerd water

Docahedron

Docahedron

2019

Docahemicosahedron

Stellated Dodecahedron

Stellated Dodecahedron

2017

Hoekige Dodecahedron

grote docahemicosahedron

grote docahemicosahedron

2016

grote docahemicosahedron zwart bakkende steengoedklei met blauw glazuur Docahemicosahedron is een polyhedron. In de mensenwereld is alle vierkant, dit sculptuur gaat uit van vijf hoeken.    

Penta ster

Penta ster

2014

Penta ster

icosidocahedron

icosidocahedron

2011

raku gestookt icosidocahedron icosidocahedron is een polyhedron. In de mensenwereld is alle vierkant, deze sculptuur gaat uit van vijf hoeken. Raku gestookt

Docahemicosahedron

Docahemicosahedron

2011

Docahemicosahedron is een polyhedron. In de mensenwereld is alle vierkant, dit sculptuur gaat uit van vijf hoeken. Raku gestookt

krokodillenhuid hoed

krokodillenhuid hoed

2011

krokodillenhuid hoed zwarte klei met wit blauw glazuur

spiral G

spiral G

2007

Spiral G zwarte klei met blauw glazuur

Spooktoren

Spooktoren

2006

Spook toren voor de Schijndelse film Sleutjes Spook

Draakje

Draakje

2004

Bronzen Draakje De draak komt in vele culturen voor. Je vind hem b.v. in Zuid-Amerika, Ijsland en het Verre Oosten. De Oosterse draak wordt gezien als teken van geluk.

Traptorentje

Traptorentje

2002

Traptorentje met cobalt glazuur

Teknotolletje

Teknotolletje

2003

Bronzen Teknotolletje met kopernitraat

Teknotol

Teknotol

2000

Teknotol zwarte klei met lila glazuur “Mijn interesse gaat uit naar de betekenis die abstract geometrische figuren in zich dragen en naar de onzichtbare krachten achter de materie. Inspiratiebronnen zijn o.a. oosterse en middeleeuwse bouwkunst, structuren in de natuur en de tekno(logische) cultuur. Ik ben geïntrigeerd door alchemistische synchroonlopende materiële en psychische transformatie, door de puurheid van het keramisch materiaal en door de magie van de gekleurde steen."

Haantje

Haantje

1999

Haantje

Logo

Logo

1997

Logo   zwartbakkende klei   Suzanne van Doremalen is opgegroeid in Schijndel en heeft daar ook haar atelier. Tijdens haar studie autonome keramiek aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving in `s Hertogenbosch woonde zij er in de binnenstad. De middeleeuwse vestingwerken en gebouwen aldaar inspireerden haar tot het maken van grond- en wandsculpturen met een lineair karakter. Ook is haar interesse in structuren in de natuur en de [tekno]-logische cultuur weerspiegeld in haar sculpturen. Haar aandacht gaat uit naar de betekenis die abstract geometrische figuren in zich dragen en naar de onzichtbare krachten achter de materie. Ze is geïntrigeerd door de alchemistisch synchroon lopende materiële en psychische transformatie en ook door de puurheid van het keramisch materiaal en door de magie van de gekleurde steen.