Workshops voor volwassenen en kinderen

 

Kinderkleiatelier via www.phoenixcultuur.nl 


Onderbouw +_5 tm 7 jaar:

start woensdag 23 maart van 14.45 tot 15.45 in t Spectrum Schijndel

en start donderdag 24 maart van 14.45 tot 15.45 in de Noordkade

Kom jij gezellig een huisje van klei maken? Een paddenstoelenhuis, elvenkasteel of ruimteschip? En wie worden de bewoners? Elven, aliens of misschien wel draken, jij mag kiezen en deze gaan we ook maken. Als het gestookt is en dus van steen gaan we het kleurig schilderen.

Bovenbouw +_8 tm 12 jaar :

start woensdag 23 maart 16.00- 17.30 in t Spectrum Schijndel

en start donderdag 24 maart van 16.00 tot 17.30 in de Noordkade

Je gaat werken, spelen en experimenteren met klei. Verschillende thema's komen aan bod zoals kastelen, sciencefiction tot Aboriginal kunst. Je leert verschillende technieken om met klei te werken. Ook ga je je kunstwerken glazuren en leer je kleuren mengen.

Kom jij gezellig een huisje van klei maken? Een paddenstoelenhuis, elvenkasteel of ruimteschip?  En wie worden de bewoners? Elven, aliens of misschien wel draken, jij mag kiezen. Als het gestookt is en dus van steen gaan we het kleurig beschilderen.

 

Bovenbouw Je gaat werken, spelen en experimenteren met klei. Verschillende thema's komen aan bod zoals kastelen , sciencefiction tot Aboriginal kunst. Je leert verschillende technieken om met klei te werken. Ook ga je je kunstwerken glazuren en leer je kleuren mengen.

 

Keramiek workshops

De  keramiekworkshops kunnen plaatsvinden in mijn atelier. Het is ook mogelijk om  van april tot oktober een keramiekworkshops te volgen in mijn bos. Eventueel gecombineerd met natuureducatieve- en/of stilte-wandeling.

Ook op uw eigen lokatie of b.v. de Schaapskooi is een workshop voor volwassenen of kinderen mogelijk. Ik kom dan met de benodigde materialen, de klei en eventueel kleurende engobes naar u toe. Ongeveer een maand later kunt u de gestookte kunstwerken ophalen of ik breng ze naar u toe. 

Iedereen kan een eigen thema kiezen, ook kun je gezamelijk een totempaal maken. Het minimale aantal personen voor een workshop is twee. 

 

Keramiekcursussen

Ik vind het erg leuk om mijn keramiek kennis  en enthousiasme over te brengen. Meer als 10 jaar geef keramiekles in 't Spectrum. In september begint het nieuwe cursusseizoen weer. 

Sculpturen van keramiek maken: Je leert verschillende technieken om jou ideeën in beelden van klei om te zetten. Je leert massieve beelden boetseren, hol opbouwen en bouwen met platen klei. Ook leer je verschillende glazuurtechnieken.

Klei is een heerlijk natuurlijk materiaal waarmee ontzettend veel mogelijk is. Je kunt kiezen uit het maken van beelden voor binnen of buiten, klein of groot, figuratief of abstract. Je werkt naar keuze vrij of aan de hand van een opdracht, analytisch of intuïtief.

Kinderkleiatelier: Je gaat werken, spelen en experimenteren met klei. Verschillende thema's komen aan bod zoals kastelen, science fiction, natuurverschijnselen tot aan Aboriginal kunst. Of misschien heb je een eigen idee? Dan gaan we dat uitvoeren. Je leert verschillende technieken om met klei te werken. Ook ga je je kunstwerken glazuren en leer je kleuren mengen.

Voor meer informatie: info@suzannevandoremalen.nl