2023-----

 Expositie Atelierroute Schijndel

Museum Jan Heestershuis
4 juni t/m 18 juni 2023

Atelierroute Schijndel is uitgegroeid tot een evenement dat Kunst dicht bij de mensen brengt. Op zondag 4 juni kunt u een kijkje nemen in de verschillende ateliers van de deelnemende kunstenaars. In Museum Jan Heestershuis zijn van elke deelnemende kunstenaar 2 werken te zien. Voor diegene die op 4 juni niet in de gelegenheid is, kan de expositie Atelierroute Schijndel nog tot en met 18 juni in het museum komen bezoeken.

2023

 

2023------

Tegenwoordig geef ik wekelijks  les bij Kunst&Co in Uden aan de kinder Keramiekclub. In een sfeervolle creatieve ruimte leren de kinderen over keramiek en kunst. Van Mondriaan tot grafitti.

KERAMIEKCLUB

KERAMIEKCLUB – kinderen (basisschool leeftijd 6-12 jaar)
 

Bij de keramiekclub maak je  beelden van klei. Misschien wordt het wel een ruimteschip of een elvenkasteel? Je kunt ze kleuren met engobe (gekleurde klei) of glazuren. Je leert wat over kleuren mengen, kunstgeschiedenis tot aan graffiti. En misschien wil je leren potjes draaien op de draaischijf. Maar je kunt ook kunstwerken maken van ander materiaal zoals steen, hout, gips, papier, ijzerdraad of stof en kleuren met verf. Zo zie je maar er is van alles mogelijk. We gaan samen aan de slag, je maakt je eigen kunstwerk waar je trots op kunt zijn en ik help je daar natuurlijk bij. Tot ziens bij de keramiekclub! 

 

2022----

Weer een nieuwe familiewapentegel af!

 

2022----

Het Kinderkleiatelier

# Onderbouw +_5 tm 7 jaar:start woensdag 23 maart 2022 van 14.45 tot 15.45 in t Spectrum Schijndelen start donderdag 24 maart 2022 van 14.45 tot 15.45 in de Noordkade. Kom jij gezellig een huisje van klei maken? Een paddenstoelenhuis, elvenkasteel of ruimteschip? En wie worden de bewoners? Elven, aliens of misschien wel draken, jij mag kiezen en deze gaan we ook maken. Als het gestookt is en dus van steen gaan we het kleurig schilderen.
# Bovenbouw +_8 tm 12 jaar :start woensdag 23 maart 16.00- 17.30 in 't Spectrum Schijndelen start donderdag 24 maart van 16.00 tot 17.30 in de Noordkade in Veghel

Je gaat werken, spelen en experimenteren met klei. Verschillende thema's komen aan bod zoals kastelen, sciencefiction tot Aboriginal kunst. Je leert verschillende technieken om met klei te werken. Ook ga je je kunstwerken glazuren en leer je kleuren mengen.

 

Atelierroute

De Atelierroute 2021 vindt plaats op zondag 12 september. Van 11 tot 17 uur is ook mijn atelier en beeldentuin te bezichtigen!

Nav de route is er een expo van de deelnemende kunstenaars in het Heestershuis van 12 september tot 24 oktober.

 

2021----

Festivals

Zaterdag 10 augustus 2019 kun je bij het Landjuweel op Ruigoord een insektenkasteeltje komen maken.

Zaterdag 22 juni ga ik op het Living Village Festival een workshopje 'elvenkasteeltjes bouwen' geven. En ook op de Mysical Fantasy Fair  op 14 juli kun je een kasteeltje komen bouwen.

 

Dierenlessen

Vanaf september 2019kun je weer op dierenles komen bij de Schaapskooi in Schijndel. Zie verderop in de site bij 'dierenlessen'.


Kerstknutsel

De halloween en kerstknutselwerkjes en zijn gestookt. Je kunt ze op zaterdag 22 december om 12 uur ophalen in de Schaapskooi. Als je dan niet kunt kun je me altijd mailen om een afspraak te maken om ze op te halen.

 

Kinder klei atelier

Het Kinder klei atelier is weer begonnen. Het is donderdag van 15.00 tot 16.30 in t Spectrum in Schijndel. Er zijn nog plekjes vrij dus als je mee wil doen kun je je inschrijven. Dat kan via www.phoenixcultuur.nl of via info@suzannevandoremalen.nl

Wil jij kunstwerken leren maken als een echte kunstenaar? Kom dan naar het kinder Kleiatelier. Je gaat werken, spelen en experimenteren met klei. Verschillende thema's komen aan bod zoals kastelen, natuurverschijnselen tot aan Aboriginal kunst. Of misschien heb je een eigen idee? Dan gaan we dat uitvoeren. Je leert verschillende technieken om met klei te werken. Ook ga je je kunstwerken glazuren en leer je kleuren mengen. Een professionele keramiste helpt je en stookt de kunstwerken in een grote oven.

 

Stoken

Het is vanaf nu mogelijk om je keramiek te laten stoken in mijn atelier. Voor info zie verderop de website.

 

Halloweenkunstwerkjes Schaapskooi

De kunstwerkjes die gemaakt zijn op tijdens de Halloweenworkshop in de Schaapskooi staan nog te drogen. Ze zullen spoedig gestookt worden.

De workshop Halloweenkunstwerkjes van klei die ik zondag geef in de Schaapskooi begint om 13.00 uur. We gaan bv. Halloween kasteeltjes, spookjes, pompoenhuisjes, monstertjes en vleermuizen maken. We gaan ze beschilderen met gekleurde klei. Je kunt de kleikunstwerkjes meteen mee naar huis nemen. Ook kun je ze laten stoken zodat ze van steen worden, je kunt ze dan later ophalen.

 

Effect en 1 Ander-Festival

De kleikunstwerkjes die gemaakt zijn op het 1Ander Festival en Effectfestival zijn in de keramiek oven gestookt. Ze zijn nu van steen! Je kunt ze thuis opschilderen met verf. Ze staan in de keramiekruimte van t Spectrum in Schijndel op de Steeg. Bij binnenkomst in t Spectrum  loop je helemaal rechtdoor de ruimte van Welzijn de Meierij in. Als je niet verder kunt, bij koffiezaal ga je links de gang in en dan weer links. Je kunt de kunstwerkjes op halen op donderdag 28 juni om 15.00. Als het je dan niet uitkomt kun je me mailen om een andere datum af te spreken.

Suzanne van Doremalen
Mgr. van de Venstraat 62
5482EN Wijbosch [Meierijstad]
0620209292
autonoom keramiste
www.suzannevandoremalen.nl
info@suzannevandoremalen.nl

 

Ook op het  Effectfestival heb ik workshops Keramiek geven. Weer kon je dan o.a. elvenhuisjes komen maken. Tussen zaterdag 14.00 en 19.00 uur en zondag 11.00 en 17.00 vond je me op de effectmarkt.

eFFect is een platform voor mensen en initiatieven die een positief effect willen hebben op zichzelf, hun omgeving en de toekomst.  Een netwerk van mensen die werken aan verandering. Om onze gezamenlijke dromen voor een betere wereld waar te maken, stappen we in de actie, omdat we ons beseffen dat alleen praten over de toekomst niets oplost. DOEN, dat heeft pas echt effect! Om elkaar te ontmoeten en medestanders te vinden werken we het hele jaar samen aan verschillende projecten die uitmonden in één grote feestelijke manifestatie waarmee we vieren wat er gelukt is: het eFFect Festival! 

Zie www.effectfestival.nl

 

1 Ander Festival

Op 3 juni gaf ik een keramiekworkshop op het 1 Anderfestival. Van14.00 tot 18.00 vond je me op het cultuurplein van Phoenixcultuur. Je kon er o.a. Elvenhuisje maken. De kunstwerken die gestookt mochten worden staan nu te drogen. Op 28 juni kunnen ze om 15.00 opgehaald worden in het keramieklokaal van  t Spectrum in Schijndel.  [ Het lokaal vind je door bij de hoofdingang helemaal rechtdoor te lopen en dan links en weer links te gaan}. Of na afspraak via de mail op een ander tijdstip.

 

Workshopfestival Welzijn de Meierij

Op 23 mei vond het workshop festival plaats vanwege het 5 jarig bestaan van Welzijn de Meierij. De kunstwerken die  die dag gemaakt zijn kunnen donderdag 28 juni van 15.00 tot 15.30 opgehaald worden in het keramieklokaal van `t Spectrum.

 

Verloren & Herboren - 3 juni t/m 1 juli 2018


Van 3 juni t/m 1 juli zullen kunstwerken van mij te zien zijn in Het Kruithuis. STOK is een samenwerkingsproject gestart met Capella Brabant, een groot toonaangevend koor onder leiding van dirigent Marc Versteeg. Onder de titel Verloren & Herboren gaat Capella Brabant Ein Deutsches Requiem van Brahms uitvoeren. STOK gaat onder deze noemer samen met STOK-leden en andere kunstenaars een expositie samenstellen en vormgeven in het hele Kruithuis, zowel in de beneden-  als de bovenring. Een bijzonder en groots project in het laatste jaar dat STOK in het Kruithuis verblijft.
Met de achtergrond van het requiem vragen we, symbolisch, tenminste 33 STOK-leden en andere kunstenaars om met zeven kunstwerken deel te nemen aan dit project. Het getal zeven staat voor de zeven hoofdzonden en de zeven delen van het Requiem van Brahms, en 33 verwijst naar de overlijdensleeftijd van Jezus.

De expositie loopt van 3 juni t/m 1 juli 2018. In het laatste weekend, 29, 30 juni en 1 juli, wordt Ein Deutsches Requiem van Brahms door Capella Brabant uitgevoerd, samen met twee concertaccordeonisten. Het wordt een uitvoering die zich zal bewegen in de benedenring van het Kruithuis en die daarmee een verbinding maakt met de geëxposeerde kunstwerken.

[ Dorenmalen Doremale Dorenmale ]

Interessante overige links:

/links.html https://www.solundo.nl/service/materialen/ tuinoverkapping aluminium